Author Topic: Probleem met externe stream afspelen in RDJ2  (Read 460 times)

.:Dinges:.

  • New User

  • Offline
  • *
  • 24
Probleem met externe stream afspelen in RDJ2
« on: May 19, 2019, 12:41:52 PM »
Hallo allen ,

Ik  ben nu al een tijdje aan het stoeien om een externe DJ (van een andere locatie) hier in RADIO DJ2 te laten afspelen.
Setup is als volgt :

- Studio shoutcast server1 (externe login werkt) DJ's login hier in op studio PC in 192kbpm mp3 Lame. (DAT WERKT DUS !!!)
- Studio PC, W7, Radio DJ 2.0.0.6, Maria DB, Microsoft Visual C++ 2017 v.14, Microsoft.NET Framework 4.7.2
- Trackmanager,Importfile, Cat. Radio streams, Track Type. Internet Stream, Path/URL. http://**********:8000, getest en geïmporteerd.

Bij het testen logged hij in en meteen weer uit zie ik op de server.
Dan zou je denken dat het werkt. Nu Maak ik een EVENT aan :

Radio DJ Configuration (moersleuteltje)
- EVENTS, view by hour UIT, groene plus, Event name. REMOTE DJ, set hour **:59:59
  groene plusje rechts onder. Main Actions, Event Actions, set:
 
1.  Disable Auto DJ!
2.  Stop Playing!
3.  Clear Playlist!
4.  Seconds To Wait|1
5.  Load Track From Category: set, Radio Stream, Syndicated Shows, Genre: any, Least Recently Played, TOP
     (Uiteraard heb ik de stream geïmporteerd naar deze map)
6.  Start Playing!
ADD EVENT.

Nu komt het, 1 t/m 4 gebeurt en dan valt het stil.

Regel 5 geeft aan in EVENTS ACTION :

5.  Load Track From Category|0|2|0|0|1|False|Syndicated Show|Any Genre|Least Recentley Played|Top

Wat gaat er niet goed wie kan mij helpen ??

Dank Dinges!





Let there be music !!!

stevewa

  • Sr. Member

  • Offline
  • ****
  • 458
Re: Probleem met externe stream afspelen in RDJ2
« Reply #1 on: May 19, 2019, 04:13:11 PM »
is that track in that category enabled?
are windows file permissions set correctly for the file so radiodj can read the file and play it?
any error messages in windows event viewer?

Jhonny

  • Moderator
  • Hero Member

  • Offline
  • *****
  • 3493
  • Personal Text
    Peace, enjoy life.it's over before you've lived it
    • Jhonny's RadioDJ tutorials.
Re: Probleem met externe stream afspelen in RDJ2
« Reply #2 on: May 19, 2019, 07:52:07 PM »
is de track als variabelen lengte geimporteerd?
R.T.F.M. means to me, Read The Fantastic Messages.
Make things simple, but don't make simple things simpler!
I don't do drugs, I do tuts. ( ͡° ͜ʖ ͡°) visit https://radiodj.info

Testing RadioDJ v2.0.1.6 Beta

.:Dinges:.

  • New User

  • Offline
  • *
  • 24
Re: Probleem met externe stream afspelen in RDJ2
« Reply #3 on: May 20, 2019, 10:44:44 PM »
is that track in that category enabled?
are windows file permissions set correctly for the file so radiodj can read the file and play it?
any error messages in windows event viewer?

Yes. that track is category enabled !
Has nothing to do with Windows File Permission !
Let there be music !!!

.:Dinges:.

  • New User

  • Offline
  • *
  • 24
Re: Probleem met externe stream afspelen in RDJ2
« Reply #4 on: May 20, 2019, 10:46:17 PM »
is de track als variabelen lengte geimporteerd?

Waar is dat dan in te stellen in RDJ2 ??
Let there be music !!!

Jhonny

  • Moderator
  • Hero Member

  • Offline
  • *****
  • 3493
  • Personal Text
    Peace, enjoy life.it's over before you've lived it
    • Jhonny's RadioDJ tutorials.
Re: Probleem met externe stream afspelen in RDJ2
« Reply #5 on: May 21, 2019, 07:11:20 AM »
bij track import als internet stream. de track type
R.T.F.M. means to me, Read The Fantastic Messages.
Make things simple, but don't make simple things simpler!
I don't do drugs, I do tuts. ( ͡° ͜ʖ ͡°) visit https://radiodj.info

Testing RadioDJ v2.0.1.6 Beta

.:Dinges:.

  • New User

  • Offline
  • *
  • 24
Re: Probleem met externe stream afspelen in RDJ2
« Reply #6 on: May 21, 2019, 06:37:27 PM »
Als ik het op die manier doe kan ik de Path/URL niet in geven.
Lijkt mij ook onlogisch als je een stream wil laten afspelen (tweede plaatje) Jhonny
Let there be music !!!

Jhonny

  • Moderator
  • Hero Member

  • Offline
  • *****
  • 3493
  • Personal Text
    Peace, enjoy life.it's over before you've lived it
    • Jhonny's RadioDJ tutorials.
Re: Probleem met externe stream afspelen in RDJ2
« Reply #7 on: May 21, 2019, 10:52:36 PM »
alleen bij internet stream kun je het path opgeven.
Bij een gedownloade file kun je variable lengte opgeven als deze niet steeds het zelfde is maar wel de zelde naam heeft.
R.T.F.M. means to me, Read The Fantastic Messages.
Make things simple, but don't make simple things simpler!
I don't do drugs, I do tuts. ( ͡° ͜ʖ ͡°) visit https://radiodj.info

Testing RadioDJ v2.0.1.6 Beta

stevewa

  • Sr. Member

  • Offline
  • ****
  • 458
Re: Probleem met externe stream afspelen in RDJ2
« Reply #8 on: May 22, 2019, 03:11:04 PM »
can you use a tool like HeidiSQL to view the database table "songs" and execute the query to select a song from that category/subcategory, and see if anything is in results list, which might indicate some data setting in db does not match what the event action is trying to do?

.:Dinges:.

  • New User

  • Offline
  • *
  • 24
Re: Probleem met externe stream afspelen in RDJ2
« Reply #9 on: May 22, 2019, 07:38:45 PM »
Heren,

Ik wil een externe stream laten spelen in RADIODJ2 als een "EVENT" !!!!

Gentlemen,

I want to play an external stream in RADIODJ2 as an "EVENT" !!!!

A SHOUTCAST 1 STREAM mp3
Let there be music !!!

He-j

  • Hero Member

  • Offline
  • *****
  • 520
  • Personal Text
    HEJ say JEH
    • Hej Radio
Re: Probleem met externe stream afspelen in RDJ2
« Reply #10 on: May 22, 2019, 08:08:17 PM »
Kijk even in deze post:
https://www.radiodj.ro/community/index.php?topic=4028.15

Op pagina 2 van deze post staat een oplossing van radiodj@havank.nl
Wellicht dat dit je verder helpt!
Hej Radio ► Netherlands
https://hejradio.jimdo.com/

.:Dinges:.

  • New User

  • Offline
  • *
  • 24
Re: Probleem met externe stream afspelen in RDJ2
« Reply #11 on: May 31, 2019, 10:24:45 AM »
Sorry,
Dit is niet wat ik zoek.
Het plannen van een event werkt !

RadioDJ2 speelt geen stream af, weet iemand wat dat is ???
Let there be music !!!

FreerunMedia

  • Hero Member

  • Offline
  • *****
  • 790
  • Personal Text
    Proud user of RadioDJ
    • Radio 251 , Gewoon gezellig
Re: Probleem met externe stream afspelen in RDJ2
« Reply #12 on: June 05, 2019, 03:59:57 PM »
Sorry,
Dit is niet wat ik zoek.
Het plannen van een event werkt !

RadioDJ2 speelt geen stream af, weet iemand wat dat is ???

Ik gebruik dan wel 1.8.2 maar ik denk dat V2 hetzelfde werkt. Als je een internet stream importeerd dan kun je hem ook voorluisteren. Als het daar al mis gaat dan zal de stream nooit werken is mijn ervaring. Probeer een andere encoder zoals AAC of Opus die ook werkt. Als je dan wel geluid hebt dan kun je de stream importeren.

Het event zou ik wel zo maken dat RadioDJ nog wel speelt als het volgende wordt ingeladen. Handig is wel als je de stream wat tijd geeft om te kunnen laden dus zet in het event een track of stuk wat hij eerst moet laden en uitspelen. Zet preload track op 30 tot 60 seconden in de opties ( als die er nog in zit in V2 ) en hit start. In mijn geval loopt dan het nieuws maar je kan ook een promo gebruiken of een uuropener. In de tijd dat die loopt kan de stream laden en klaar zetten.

Controleer of je poorten ook open staan en gewoon ter controle, kun je de link ook afspelen in WMP of VLC.
Running 3 editions V1.8.2 at www.salto.nl and v1.8.2 at radio251.nl. ( NOW with 2 live studio's! )

.:Dinges:.

  • New User

  • Offline
  • *
  • 24
Re: Probleem met externe stream afspelen in RDJ2
« Reply #13 on: June 10, 2019, 03:15:05 PM »
Hi Free Run Media,

Geprobeerd wat jij aangaf maar ook dat werkt niet.
Het afspelen voor het importeren ook  niet en aac of mp3 ook niet.
Ik krijg op de studio server wel een aantal meldingen iets met BASS (zie pic)
Let there be music !!!

FreerunMedia

  • Hero Member

  • Offline
  • *****
  • 790
  • Personal Text
    Proud user of RadioDJ
    • Radio 251 , Gewoon gezellig
Re: Probleem met externe stream afspelen in RDJ2
« Reply #14 on: June 11, 2019, 11:32:59 AM »
Hi Free Run Media,

Geprobeerd wat jij aangaf maar ook dat werkt niet.
Het afspelen voor het importeren ook  niet en aac of mp3 ook niet.
Ik krijg op de studio server wel een aantal meldingen iets met BASS (zie pic)

Als het afspelen voor het importeren niet werkt dan zal de stream in de playlist ook nooit werken. Check je poorten, check of de streamende partij de juiste gegevens heeft gegeven en of poorten open staan en of de provider geen blok op jou IP heeft gezet. Het schijnt dat bij sommige stream hosts er een IP blok komt als er teveel aanvragen zijn op een stream.

De link van de stream moet dus ook kloppen want mijn ervaring is dat sommigen gewoon niet werken. Als voorbeeld: www.stream1.out1.com/live werkt vaak niet. Als je dan een IP nummer invult dan werkt het ineens wel. Controleer dit ook. Stream import werkt gewoon binnen v1.8.2. Ik maak er elk uur gebruik van ;-)
Running 3 editions V1.8.2 at www.salto.nl and v1.8.2 at radio251.nl. ( NOW with 2 live studio's! )