Author Topic: radiodj  (Read 388 times)

strawbs89

  • Full Member

  • Offline
  • ***
  • 158
radiodj
« on: August 03, 2019, 10:55:25 PM »
hi all can someone please help me i am getting really really stressed out
i'v downloaded voicemeter banana im trying to use my mic and in the mic part in vm
the music lines are bouncing up n down.....

now i think i should use the input button itsself in radiodj NOT vm

i really really need help

DJ Garybaldy

  • Global Moderator
  • Hero Member

  • Offline
  • *****
  • 3816
  • Personal Text
    Never Get Angry At the Stupid People (Erasure)
    • DJ Garybaldy
Re: radiodj
« Reply #1 on: August 04, 2019, 10:03:29 AM »
Firstly stop getting stressed... radio should be an enjoyable hobby.

Best I can suggest is you go to You Tube and watch videos related to Voicemeeter and RadioDJ... or search their forums for help and advice https://forum.vb-audio.com/

There isn't a lot we can do for you on these forum as its not technically a RadioDJ issue.
USER of RadioDJ since 2010

https://djgarybaldy.co.uk/maria-db-radiodj/
https://djgarybaldy.co.uk/help-cant-install-radiodj
https://djgarybaldy.co.uk/running-a-database-neednt-be-scary/
https://djgarybaldy.co.uk/using-a-stand-alone-encoder-with-radiodj-neednt-be-difficult

Can't Help Via Pvt Msg

FreerunMedia

  • Hero Member

  • Offline
  • *****
  • 820
  • Personal Text
    Proud user of RadioDJ
    • Radio 251 , Gewoon gezellig
Re: radiodj
« Reply #2 on: August 04, 2019, 10:55:08 AM »
My advice too, don't stress out  ;D

Second is just hook up a normal mixer and don't use voicemeter. I was not happy with voicemeter because of the sometimes stupid things it did. And you did say a good point, don't use VM, it is allways running late and give you more problems than you want. If the RadioDJ is at a remote location, just put one edition at your place and run your show from that. Simple option is just take over the stream but my advice is just setup a low cost stream server from you home, that link you import in the remote RadioDJ and make an event that activates that stream. That way your stream stays online so no listeners are dropped and the transition to and from your stream is streamlined ;-)
Running 3 editions V1.8.2 at www.salto.nl and v1.8.2 at radio251.nl. ( NOW with 2 live studio's! )

strawbs89

  • Full Member

  • Offline
  • ***
  • 158
Re: radiodj
« Reply #3 on: August 04, 2019, 01:38:24 PM »
Quote
My advice too, don't stress out  ;D

Second is just hook up a normal mixer and don't use voicemeter. I was not happy with voicemeter because of the sometimes stupid things it did. And you did say a good point, don't use VM, it is allways running late and give you more problems than you want. If the RadioDJ is at a remote location, just put one edition at your place and run your show from that. Simple option is just take over the stream but my advice is just setup a low cost stream server from you home, that link you import in the remote RadioDJ and make an event that activates that stream. That way your stream stays online so no listeners are dropped and the transition to and from your stream is streamlined ;-)




i have a mixer its a xenyx802 i have a bheringer mic plugged into it i also have a usb bheringer u-controller as well
but thing is i know gary is going to have ago at me as he's told me multipull times but i have edcast for encoding but what can i do for talking into the mic as edcast don't support that software anymore if i use the input button in radiodj it will keep repeating my voice over and over again as i'v tested it on a freestream (test stream) any suggestions for the mic part

FreerunMedia

  • Hero Member

  • Offline
  • *****
  • 820
  • Personal Text
    Proud user of RadioDJ
    • Radio 251 , Gewoon gezellig
Re: radiodj
« Reply #4 on: August 04, 2019, 02:35:27 PM »



i have a mixer its a xenyx802 i have a bheringer mic plugged into it i also have a usb bheringer u-controller as well
but thing is i know gary is going to have ago at me as he's told me multipull times but i have edcast for encoding but what can i do for talking into the mic as edcast don't support that software anymore if i use the input button in radiodj it will keep repeating my voice over and over again as i'v tested it on a freestream (test stream) any suggestions for the mic part

Repeating over and over means there is a loop back so the input is hearing the output and so on.
Running 3 editions V1.8.2 at www.salto.nl and v1.8.2 at radio251.nl. ( NOW with 2 live studio's! )

strawbs89

  • Full Member

  • Offline
  • ***
  • 158
Re: radiodj
« Reply #5 on: August 04, 2019, 02:54:04 PM »
ok so what do you suggest i have a red n white cable one going to the input in the mixer
the other red n white is in the output in my bheringer u-controller

FreerunMedia

  • Hero Member

  • Offline
  • *****
  • 820
  • Personal Text
    Proud user of RadioDJ
    • Radio 251 , Gewoon gezellig
Re: radiodj
« Reply #6 on: August 04, 2019, 03:09:04 PM »
ok so what do you suggest i have a red n white cable one going to the input in the mixer
the other red n white is in the output in my bheringer u-controller

I don't know how you connected it but what you need to do is connect the microphone to 1 channel. The output of the mixer to the input for RadioDJ. The output of RadioDJ either to a headphone or to the mixer but you you can't pull up the fader for that one! That way you create a feedback to RadioDJ and you hear everything repeating over and over.

When you want to listen to what RadioDJ is doing, you need to select "PFL" on the mixer and listen to that one. There is a problem with it because you will hear yourself but with one second delay. If you don't want that, the only option is connect RadioDJ to the mixer, your microphone to the mixer and the output of the mixer to the computer. In the computer you need a seperate stream encoder like B.U.T.T. and select in that program the line input of the computer. Now you don't have to select the input button on RadioDJ. Only thing in this case is you can't switch down your mixer.

So in short:
Mic > mixer input 1
RadioDJ out > mixer stereo input
Mixer output > PC or capture device input
In the computer your stream program like BUTT > select the capture device input.

Now you can listen to RadioDJ and your microphone without any delay. When you want to monitor the stream you need to do that on a different device! Otherwise you create a feedback again.
Running 3 editions V1.8.2 at www.salto.nl and v1.8.2 at radio251.nl. ( NOW with 2 live studio's! )

strawbs89

  • Full Member

  • Offline
  • ***
  • 158
Re: radiodj
« Reply #7 on: August 04, 2019, 03:20:27 PM »
i have attached my settings

strawbs89

  • Full Member

  • Offline
  • ***
  • 158
Re: radiodj
« Reply #8 on: August 08, 2019, 11:40:47 PM »
why has no one replied

plauri

  • Hero Member

  • Offline
  • *****
  • 1293
    • Funky Corner Radio
Re: radiodj
« Reply #9 on: August 09, 2019, 02:08:35 AM »
why has no one replied
FreerunMedia has perfectly explained your need. Is it not enough?
Funky Corner Radio
http://www.funkycorner.it
http://www.radiofunkycorner.com

strawbs89

  • Full Member

  • Offline
  • ***
  • 158
Re: radiodj
« Reply #10 on: August 09, 2019, 03:41:18 AM »
No it’s not enough
I’ve done everything he said and still can’t
Stop the echo when pressing input In radiodj

DJ Garybaldy

  • Global Moderator
  • Hero Member

  • Offline
  • *****
  • 3816
  • Personal Text
    Never Get Angry At the Stupid People (Erasure)
    • DJ Garybaldy
Re: radiodj
« Reply #11 on: August 09, 2019, 09:46:56 AM »
We can't keep helping you if you cannot LEARN

FreerunMedia has given a great explanation of how you get your microphone heard.

If you are unwilling/unable to learn then that is NOT our fault. Please start reading and searching the forums for your problems there's a good chance your problem has been solved before... Infact you've been told several times before where you are going wrong.

Its getting a tad boring now with you asking the same dumbass questions all the time. I've never known another user who has been so needy on a forum before.

USER of RadioDJ since 2010

https://djgarybaldy.co.uk/maria-db-radiodj/
https://djgarybaldy.co.uk/help-cant-install-radiodj
https://djgarybaldy.co.uk/running-a-database-neednt-be-scary/
https://djgarybaldy.co.uk/using-a-stand-alone-encoder-with-radiodj-neednt-be-difficult

Can't Help Via Pvt Msg