Author Topic: windows 10?  (Read 5513 times)

dankisha

  • New User

  • Offline
  • *
  • 6
windows 10?
« on: March 11, 2016, 08:48:14 AM »
Newer versions can not be installed on windows 10...please, solve this...

Marius

  • Administrator
  • Hero Member

  • Offline
  • *****
  • 5748
    • Radio DJ
Re: windows 10?
« Reply #1 on: March 11, 2016, 09:59:42 AM »
They run just fine on w10.
DOWNLOADS PAGE

HOW TO FIX RADIODJ DATABASE
----------------
Please don't PM me for support requests. Use the forums instead.

DJ Garybaldy

  • Global Moderator
  • Hero Member

  • Offline
  • *****
  • 4927
  • Personal Text
    Don't Shoot! I'm only the Moderator
    • DJ Garybaldy Blog
Re: windows 10?
« Reply #2 on: March 11, 2016, 10:13:52 AM »
Newer versions can not be installed on windows 10...please, solve this...

No issues running RadioDJ on Windows 10 here did you follow These Instructions on how to install the program?
Worlds Biggest Fan of RadioDJ

RadioDJ is my FAVOURITE piece of radio playout software EVER

https://djgarybaldy.blogspot.com/search?q=radiodj

Install RadioDJ: https://djgarybaldy.blogspot.com/2020/08/how-to-install-radiodj-free-radio.html

paypal.me/djgarybaldy

dankisha

  • New User

  • Offline
  • *
  • 6
Re: windows 10?
« Reply #3 on: March 11, 2016, 12:22:00 PM »
Yes, but..

[attachment deleted by admin]

DJ Garybaldy

  • Global Moderator
  • Hero Member

  • Offline
  • *****
  • 4927
  • Personal Text
    Don't Shoot! I'm only the Moderator
    • DJ Garybaldy Blog
Re: windows 10?
« Reply #4 on: March 11, 2016, 12:41:40 PM »
Yes but what? These screenshots don't give us a lot of Information to go on.

Please check Windows error logs for any details of what is causing you issues.

Control Panel>Administrative tools>Event viewer>Windows Logs>Application

Also can you Copy and paste details of any .NET error messages using the # code tags.

Worlds Biggest Fan of RadioDJ

RadioDJ is my FAVOURITE piece of radio playout software EVER

https://djgarybaldy.blogspot.com/search?q=radiodj

Install RadioDJ: https://djgarybaldy.blogspot.com/2020/08/how-to-install-radiodj-free-radio.html

paypal.me/djgarybaldy

dankisha

  • New User

  • Offline
  • *
  • 6
Re: windows 10?
« Reply #5 on: March 11, 2016, 02:51:59 PM »
it's too complicated for me. I'm not as professional in computers ... thanks anyway.

DJ Garybaldy

  • Global Moderator
  • Hero Member

  • Offline
  • *****
  • 4927
  • Personal Text
    Don't Shoot! I'm only the Moderator
    • DJ Garybaldy Blog
Re: windows 10?
« Reply #6 on: March 11, 2016, 03:18:18 PM »
it's too complicated for me. I'm not as professional in computers ... thanks anyway.

Hang on what part of the installation are you having issues with?? .... Take a deep breath get a coffee and look at things again.

You've missed something somewhere i know lots of people who have got up and running from the tutorial on my blog....

We're here to help IF you'll let us... Patience is a requirement when it comes to being a Radio DJ!

Worlds Biggest Fan of RadioDJ

RadioDJ is my FAVOURITE piece of radio playout software EVER

https://djgarybaldy.blogspot.com/search?q=radiodj

Install RadioDJ: https://djgarybaldy.blogspot.com/2020/08/how-to-install-radiodj-free-radio.html

paypal.me/djgarybaldy

FreerunMedia

  • Hero Member

  • Offline
  • *****
  • 873
  • Personal Text
    Proud user of RadioDJ
    • Radio 251 , Gewoon gezellig
Re: windows 10?
« Reply #7 on: March 11, 2016, 04:52:07 PM »
Well i got it working fine on a windows 10 too. I guess what the problem could be is not installed everything or copied everything ( Hidden files ) or even the administrator start could be forgotten. Sometimes they forget to setup an audio device or selected the wrong one.

To this person, it works on Windows 10. Delete the directory and download the file again from this site. Do this without using WiFi! Why? If it drops or some kind of mess up in the connection, you could loose some packets causing the file to be corrupted. Just connect to a cable and download it. Unpack it again and start everything up.

How to be sure it works? I installed it on a windows XP machine, reinstall with windows 10 on another computer. Switch the hard drive from one computer to the new one, setup the database and it was working like a charm! Even all the settings made were intact. ( GREAT JOB Marius! ) Update? DOne within 10 minutes and fully operational again. It can be done on Windows 10. ( Legal versions that is )
Running 3 editions V1.8.2 at www.salto.nl and v1.8.2 at radio251.nl. ( NOW with 2 live studio's! )

dankisha

  • New User

  • Offline
  • *
  • 6
Re: windows 10?
« Reply #8 on: March 11, 2016, 06:36:58 PM »
During the first installation, I didn’t install Maria DB. Only later I’ve seen that I should have. I’ve tried everything from stretch: Maria DB, database setup, Radio DJ. When I run Radio DJ, there is an error. How to reinstall everything and start again?

Valdis

  • Hero Member

  • Offline
  • *****
  • 562
  • Personal Text
    Radio is a mental condition
    • home
Re: windows 10?
« Reply #9 on: March 11, 2016, 08:50:21 PM »
You may be missing .Net framework 3.5. It is not installed by default on freshly installed Windows 10 systems.
Follow steps described in this Microsoft Community forum thread to make sure .Net 3.5 is installed.
I am, therefore I think.
I design and develop web apps, and have created few RadioDJ plugins - https://axellence.lv/downloads/

DJ Garybaldy

  • Global Moderator
  • Hero Member

  • Offline
  • *****
  • 4927
  • Personal Text
    Don't Shoot! I'm only the Moderator
    • DJ Garybaldy Blog
Re: windows 10?
« Reply #10 on: March 12, 2016, 09:45:20 AM »
Quote
You may be missing .Net framework 3.5. It is not installed by default on freshly installed Windows 10 systems.

Windows 10 should install .Net for you when you open the database setup... It did for us when we first tested RDJ W10.

Quote
During the first installation, I didn’t install Maria DB. Only later I’ve seen that I should have. I’ve tried everything from stretch: Maria DB, database setup, Radio DJ. When I run Radio DJ,

Dankisha did you actually click on the "Install Database" option in the database setup tool? RadioDJ won't run if  the database isn't installed...

If it's NOT that then I'm fresh out of ideas.... :bash:

Worlds Biggest Fan of RadioDJ

RadioDJ is my FAVOURITE piece of radio playout software EVER

https://djgarybaldy.blogspot.com/search?q=radiodj

Install RadioDJ: https://djgarybaldy.blogspot.com/2020/08/how-to-install-radiodj-free-radio.html

paypal.me/djgarybaldy

Valdis

  • Hero Member

  • Offline
  • *****
  • 562
  • Personal Text
    Radio is a mental condition
    • home
Re: windows 10?
« Reply #11 on: March 12, 2016, 10:12:42 AM »
There are two more possibilities:
1) RadioDJ.exe or its DLL files are silently blocked by security software
2) Some or all RadioDJ files are marked as downloaded from internet and insecure. This can be checked in file properties - if there is an "Unblock" checkbox. See screenshot:
I am, therefore I think.
I design and develop web apps, and have created few RadioDJ plugins - https://axellence.lv/downloads/

dankisha

  • New User

  • Offline
  • *
  • 6
Re: windows 10?
« Reply #12 on: March 12, 2016, 03:51:15 PM »
I installed fresh Windows and the program was working but as soos as Windows was updated, the same error appeared. I've tried on two different computers.

Mistral

  • Sr. Member

  • Offline
  • ****
  • 286
  • Personal Text
    WWR - The World Web Radio
    • WWR - The World Web Radio
Re: windows 10?
« Reply #13 on: March 30, 2016, 10:04:44 AM »
I had the same error I radiodj of installing Win10 . Now I try to see if the zip file is the block and then update .NET and do you know if it works
Antonio WWR - The World Web Radio

http://www.theworldwebradio.net

dankisha

  • New User

  • Offline
  • *
  • 6
Re: windows 10?
« Reply #14 on: April 03, 2016, 12:35:48 PM »
I've tried everything... :( :( :(
yes...finally...
solved!
control panel-region-formats-must be "english".