Author Topic: JB Broacast Plugin  (Read 3309 times)

DJ Kazy Kevin

  • New User

  • Offline
  • *
  • 36
JB Broacast Plugin
« on: April 24, 2017, 11:18:50 PM »
Hi Everyone,

I would like some help on an plugin, I have RadioDJ v1.8.1.0 and I like to know will the JB Broadcast plugin work with the version I have. I installed the plugin and and when I played a song the plugin wasn't working while the song was playing. Any idea why it wasn't working and how to make it work? Thanks!!!

Jhonny

  • Hero Member

  • Offline
  • *****
  • 3989
  • Personal Text
    Peace, enjoy life, last sleep is longer than live!
    • Jhonny's RadioDJ tutorials.
Re: JB Broacast Plugin
« Reply #1 on: April 25, 2017, 06:04:17 AM »
It's NOT a radiodj pligin.
R.T.F.M. means to me, Read The Fantastic Messages.
Einstein says: Make things simple, but don't make simple things simpler! (wise) this is just my life lesson you know.

I don't do drugs, I do tuts. ( ͡° ͜ʖ ͡°) visit  https://radiodj.info

Testing RadioDJ v2.0.2.0 Beta

FreerunMedia

  • Hero Member

  • Offline
  • *****
  • 873
  • Personal Text
    Proud user of RadioDJ
    • Radio 251 , Gewoon gezellig
Re: JB Broacast Plugin
« Reply #2 on: May 29, 2017, 02:08:44 PM »
ou could try to put it in the DSP plugin section of RadioDJ but i doubt if this will work. It's a VST plugin but you never know.
Running 3 editions V1.8.2 at www.salto.nl and v1.8.2 at radio251.nl. ( NOW with 2 live studio's! )

Calypso

  • Hero Member

  • Offline
  • *****
  • 706
Re: JB Broacast Plugin
« Reply #3 on: May 29, 2017, 03:48:05 PM »
Hi Everyone,

I would like some help on an plugin, I have RadioDJ v1.8.1.0 and I like to know will the JB Broadcast plugin work with the version I have. I installed the plugin and and when I played a song the plugin wasn't working while the song was playing. Any idea why it wasn't working and how to make it work? Thanks!!!

Like said by others: this is a VST plugin that is not natively supported by RadioDJ. However, there are WinAmp plugins that use VST plugins - although I'm not a big van of stacking plugins upon eachother, it could be a solution to use this particular plugin within RadioDJ. Search for WinAmp VST Plugin.

Andry

  • New User

  • Offline
  • *
  • 4
Re: JB Broacast Plugin
« Reply #4 on: May 29, 2017, 05:10:45 PM »
Hi Kevin,

You need to use a combination of plugins.
- Radio DJ DSP plugins which will allow you to use winamp plugins
- VST Winamp host Bridge
- and then JB broadcast.

I have tried it and radiodj sounds more professional with the JB Broadcast plugin, though I have some issue with latency as I have tested it with a small old notebook.

Note: You can use the VST bridge to test any other VSTplugins

Have a nice day

DJ Garybaldy

  • Global Moderator
  • Hero Member

  • Offline
  • *****
  • 4374
  • Personal Text
    Don't Shoot! I'm only the Moderator
    • DJ Garybaldy Blog
Re: JB Broacast Plugin
« Reply #5 on: June 09, 2017, 04:20:30 PM »
Someone's now written a native VST plugin for RadioDJ 1.8.2

http://www.radiodj.ro/community/index.php?topic=10072.0

Which should make it much easier.
Retired Radio DJ & Proud USER of RadioDJ since 2010

https://djgarybaldy.blogspot.com

How to Install RadioDJ: https://djgarybaldy.blogspot.com/2020/08/how-to-install-radiodj-free-radio.html

Think of RadioDJ as the Swiss Army Knife of radio playout software

Jhonny

  • Hero Member

  • Offline
  • *****
  • 3989
  • Personal Text
    Peace, enjoy life, last sleep is longer than live!
    • Jhonny's RadioDJ tutorials.
Re: JB Broacast Plugin
« Reply #6 on: June 09, 2017, 05:09:10 PM »
It's NOT a radiodj pligin.

Now it's working (i have test it)

Quote from: DJ Garybaldy
Someone's now written a native VST plugin for RadioDJ 1.8.2

http://www.radiodj.ro/community/index.php?topic=10072.0

Which should make it much easier.
R.T.F.M. means to me, Read The Fantastic Messages.
Einstein says: Make things simple, but don't make simple things simpler! (wise) this is just my life lesson you know.

I don't do drugs, I do tuts. ( ͡° ͜ʖ ͡°) visit  https://radiodj.info

Testing RadioDJ v2.0.2.0 Beta

RFU

  • Hero Member

  • Offline
  • *****
  • 585
    • Radio Free Ukraine
Re: JB Broacast Plugin
« Reply #7 on: June 12, 2017, 05:27:10 PM »
I was looking at the JB Broadcast website

I'm already running Sound Solutions, so would this JB Broadcast plugin be necessary?
Гордий бути українцем, Ми - Радіо Вільної України.

Calypso

  • Hero Member

  • Offline
  • *****
  • 706
Re: JB Broacast Plugin
« Reply #8 on: June 12, 2017, 07:05:28 PM »
I was looking at the JB Broadcast website

I'm already running Sound Solutions, so would this JB Broadcast plugin be necessary?

Everything depends on your taste what you want to do with audio processing. Some people like to do lots and lots of processing, others like sound to be as clean as possible. RadioDJ even has processing built in, so you may already stack a few processing options on top of eachother. If you are happy with your sound: keep it the way it is. If you feel you are missing something and can't get it to work with your current processing solution(s), you can try it to see if this plugin brings you what you want.